Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verschil willen maken. Over politiek en leiderschap

6 februari 2023 @ 19:30 - 22:00

Maandag 6 februari komt Ziggy Klazes toelichten hoe de lokale politiek werkt, waarom je politiek actief zou kunnen worden en: wat vrouwelijk (politiek) leiderschap onderscheidt van mannelijk leiderschap.

We gaan ook zelf aan de slag, dus het wordt een leerzame en actieve avond!

Ziggy Klazes is journalist, dagvoorzitter, presentator en moderator. Daarnaast is zij raadslid en vice-fractievoorzitter namens GroenLinks in de Haarlemse gemeenteraad sinds 2014 en buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke stand in Haarlem. In de gemeenteraad is ze lid van commissie ontwikkeling, plaatsvervangend voorzitter van de raad en voorzitter van de werkgeverscommissie. Ziggy kreeg landelijke bekendheid door haar aangenomen raadsmotie om reclame voor vlees uit de bioindustrie te verbieden in de openbare ruimte. De media versimpelden de boodschap, waardoor het viral ging en wereldnieuws werd. RTL Nieuws maakte er zelfs een reconstructie van.

Ziggy’s stijl laat zich het best omschrijven als scherp maar nooit vilein, kritisch maar positief en serieus maar met humor en altijd creatief en ontspannen. Ze is columnist, soms in opdracht, vaak vanuit eigen behoefte. Naast haar werk als journaliste en raadslid organiseert of initieert zij initiatieven met de bedoeling haar stad Haarlem leuker, beter of mooier te maken. Denk aan de Schillenboer voor particulier groenafval om bewustwording te vergroten en de Tafel van Veel – aanschuiftafels in restaurants tegen de eenzaamheid.

Gegevens

Datum:
6 februari 2023
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Nieuwe Vide, Haarlem
Energieplein 69
Haarlem, Nederland