Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leefstijl en Gezondheid

april 12 @ 19:30 - 22:00

De corona crisis drukte ons op de feiten: overgewicht en obesitas zijn funest voor je gezondheid. Al enkele jaren pleit prof. dr. Liesbeth van Rossum voor leefstijlpreventie. Ook heeft haar onderzoek aangetoond dat overgewicht complexer is dan je denkt. Hormonen, medicijnen, genetica en andere factoren kunnen ook van invloed zijn op je gewicht en dus je gezondheid.

Tijdens dit online webinar leren we hoe het echt zit met onze gezondheid en wat we er zelf aan kunnen doen.

Liesbeth is Internist-endocrinoloog bij het Erasmus MC en oprichter van het Centrum Gezond Gewicht.

” Mijn grootste interesses gaan uit naar mensen met hormoonziekten en naar mensen die last hebben van obesitas. Bij complexe vormen van obesitas doen we diagnostiek naar onderliggende oorzaken en ziekten. Met ons multidisciplinaire behandelteam zoeken we samen met de patient naar een behandeling op maat.”

Zij is mede-oprichter van het Centrum Gezond Gewicht, alwaar diagnostiek van onderliggende oorzaken van obesitas wordt verricht en behandelingen op maat worden ontwikkeld.

Als bestuursvoorzitter van het Partnerschap Overgewicht Nederland, de koepelorganisatie waar onder andere de bij obesitaszorg betrokken beroepsverenigingen en zorgverzekeraars in Nederland zijn aangesloten, is zij nauw betrokken bij de invoering van de gecombineerde leefstijlinterventies in de basiszorgverzekering en het Nationaal Preventie akkoord van het Ministerie van VWS.

Daarnaast bekleedt zij diverse (inter)nationale bestuurlijke functies, waaronder lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie, het STRESS-NL bestuur, voorzitter van de landelijke richtlijncommissie obesitas en is zij benoemd tot lid van De Jonge Akademie van de KNAW.

Gegevens

Datum:
april 12
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Online