Onze nieuwe voorzitter: Sabine de Wee

Sabine de Wee

In maart 2019 heeft Sabine de Wee de voorzittershamer van Arianne van der Kooij overgenomen. Ze is sinds 2007 lid van ASET. Zowel in de nieuwe-leden-commissie, in de thema-commissie als in het bestuur is Sabine al meerdere jaren actief geweest.

Sabine: “Twee maanden geleden heb ik met veel plezier en een beetje positieve spanning de voorzittersrol van Arianne overgenomen. Ik heb er zin en ga mijn uiterste best doen om deze rol goed te vervullen.”

Sabine stelt zich graag even voor.

In Noord-Brabant ben ik opgegroeid. Na het VWO ben ik tandheelkunde in Amsterdam gaan studeren. De studie was heel interessant en ik genoot ook enorm van het studentenleven eromheen. Na afronding van de studie heb ik gedurende 6 jaar bij een aantal praktijken als medewerker ervaring opgedaan. Voor mij gaf dat niet genoeg voldoening. Ik wilde zelf plannen maken voor de praktijk en deze ook kunnen uitvoeren. Deze gedachte leidde in 2007 tot het openen van een eigen tandartsenpraktijk in Bloemendaal met een oude studiegenoot. Tandartsenpraktijk vd Bend & de Wee floreerde al snel. 

De praktijk is nu 12 jaar en ik geniet nog elke dag van mijn werk. Het technische, praktische aspect vind ik leuk om te doen, maar het sociale aspect met al die verschillende mensen vind ik ook erg interessant. Het managen van de praktijk erbij is erg druk. Het vergt veel tijd en energie. Het maakt wel dat ik me naast tandarts ook een soort gastvrouw in mijn eigen bedrijf voel. Daar voel ik me prettig bij. Naast werk besteed ik mijn tijd graag aan mijn gezin, sport en veel leuke sociale bezigheden met familie en vrienden. 

Wat maakt ASET voor Sabine al zoveel jaren interessant?

Vooral de diversiteit aan leden vind ik heel mooi. Iedereen brengt wat anders met zich mee en staat open voor elkaar. Via ASET kom je in contact met mensen die je anders nooit zou ontmoeten. Van iedereen kan ik iets leren. Het zijn allemaal erg gedreven vrouwen die elkaar graag helpen. We proberen elkaar te inspireren en kennis te delen. Het is een zakelijk netwerk van vrouwen met pit, waar ook veel warmte en begrip is voor elkaar.

De komende jaren mag ik dit mooie netwerk voorzitten. Ik houd van managen en duidelijkheid. Ik ga mijn best doen om te zorgen dat alle leden hier plezier van gaan hebben.