ASET inspireert 2017

ASET inspireert: een avond met vijf interessante sprekers en zeer uiteenlopende verhalen…

ASET Haarlem organiseerde op 6 november voor de vierde keer haar inspiratie bijeenkomst, waar gasten kennis kunnen maken met zowel de leden van ons netwerk als wel met een breed gevarieerd programma aan interessante “buiksprekers”; sprekers die hun verhaal rechtstreeks uit hun hart kunnen vertellen!

ASET_inspireert_ontvangst2017
ASET_networking_2017

Master of Ceremony

Onder leiding van de MC Sjamke de Voogd presenteerden vijf bijzondere sprekers hun verhaal

AET_inspireert_SjamkedeVoogd
ASET_inspireert_2017_Publiek

Peter Blaas

Peter reist jaarlijks heel wat kilometers af om op zoek te gaan naar de nieuwste merken in modeland. Samen met zijn vrouw Birgit richtte hij 11 jaar terug Perfectly Basics op. Een high-fashion webshop dat ooit startte vanuit een zolderverdieping en nu werk verschaft aan een team van ruim 30 personen (voornamelijk vrouwen), met nog grootse plannen in het vooruitzicht! Peter zal jullie vertellen over de reis die zij hebben gemaakt om te komen waar ze nu zijn, waarbij een persoonlijke aanpak altijd centraal heeft gestaan.

 

Irene Wassenaar en Frenk Kapiteijn

De Stichting Zeldzame Ziekten Fonds heeft vanaf de oprichting meer dan 10 jaar geleden al vele belangrijke medische onderzoeksprojecten naar zeldzame aandoeningen mede mogelijk gemaakt en onderzoeken van start kunnen laten gaan. Charles Ruijgrok – de voorzitter – heeft het Zeldzame Ziekten Fonds in 2005 opgericht.

Irene Wassenaar is, naast haar financiële adviespraktijk voor vermogende particulieren, als parttime fondsenwerver verbonden aan het Zeldzame Ziekten Fonds. Haar focus is gericht op het werven van fondsen bij major donors en vermogensfondsen.

Frenk Kapiteijn is als fulltime fondsenwerver verbonden aan de stichting en is vooral gericht op het schrijven van aanvragen bij vermogensfondsen en partnerships met bedrijven. Beiden zijn ook betrokken bij de diverse fondsenwervende evenementen die voor het Zeldzame Ziekten Fonds worden georganiseerd door bijvoorbeeld serviceclubs en ondernemersnetwerken en de eigen events zoals de jaarlijks terugkerende rally. Ook zijn zij beiden actief bij de familiedagen waar gezinnen die te maken hebben met een zeldzame aandoeningen een fijne dag wordt bezorgd en waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten.

 

ASET_inspireert_2017
ASET_inspireert_2017_marieke_poelmann
ASET_inspireert_2017_Arjen
ASET_inspireert_2017_ZZF
AET_inspireert_SjamkedeVoogd

Marieke Poelmann

Marieke Poelmann (1988) studeerde Media en cultuur en Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Ze liep stage bij de NOS en AT5 en was werkzaam voor Nieuwsuur in New York.

Momenteel is ze freelance journalist voor onder meer NRC en schrijft ze haar tweede boek, een roman bij uitgeverij De Bezige Bij.

Over mijn boek ‘Alles om jullie heen is er nog’: Indringend en persoonlijk debuut over de nasleep van de Tripoli-ramp vijf jaar later Op 12 mei 2010 komen de ouders van Marieke Poelmann om het leven bij de vliegramp in Tripoli. Ze waren onderweg naar huis na een vakantie in Zuid-Afrika. Marieke is op dat moment 22 jaar oud en belandt als beginnende journalist plotseling aan de verkeerde kant van het nieuws. Wat er dan op haar afkomt is overweldigend: familierechercheurs, slachtofferhulp, banken en verzekeraars bevolken de stoep van haar ouderlijk huis. Ook delen zij en haar oudste broer Boris ineens de verantwoordelijkheid voor hun gehandicapte broer Sándor, die op zijn elfde een hersentumor kreeg. Om nog niet te spreken over het onwerkelijk grote verdriet dat zich aandient, dat Poelmann op indringende wijze weet te beschrijven. Door de vliegramp komen angsten uit Mariekes vroege jeugd, de herinneringen aan de ziekte van haar broer Sándor en de relaties binnen haar familie in een heel ander perspectief te staan. ‘Behalve een aangrijpend verhaal over plotseling verlies, ook een buitengewoon intrigerende (en bij vlagen shockerende) familiegeschiedenis.

Marieke Poelmann beschikt over een sterke en bijzondere eigen stem. Een boek dat nog lang nadat je het uit hebt blijft nagonzen.’

Arjen Ulrich vertelt:

Ik ben nooit een actieve reiziger geweest. Op Facebook zie ik altijd vrienden die maandenlang reizen door Azië of Zuid Amerika, de meest geweldige plekken bezoeken en daarvan foto’s delen. Ikzelf ga liever naar een willekeurige stad in Europa waar ik nog nooit geweest ben om vervolgens enkele weken te blijven. Ik wil mensen ontmoeten, ze leren kennen en zien hoe zij hun leven leiden, welke keuzes ze maken en waarom.

In 2013 bezoek ik New York voor een paar weken. Het is een indrukwekkende stad waar ik me ongelooflijk goed weet te vermaken maar die misschien toch ook iets te druk is. Onderweg in het vliegtuig naar huis zie ik dat de route die gebogen is op elke wereldkaart in feite een rechte lijn is over de aardbol. Die curve volgend lijkt het erop dat het mogelijk is om over land van Nederland naar New York te reizen via Engeland, IJsland en Groenland. Zou het niet een geweldig avontuur zijn om zo’n reis daadwerkelijk te maken? Om te kijken of het mogelijk is?

Één probleem: ik heb nog nooit meer dan 10km gelopen… Maar ik heb het gedaan! En over deze tocht der tochten kan ik uren vertellen!

www.facebook.com/walk2nyc/posts/1140482009399535

Sjamke de Voogd

Sjamke sluit af met een heel persoonlijk verhaal over bijzondere gezinnen met veel verbindingen, aanhang en gezelligheid, met name het gezin van Sjamke zelf; verdeeld over twee appartementen boven elkaar.

 

https://linda.tv/share/57e7975bcaabb4095c6403e5

http://www.vetkindercabaret.nl/